Zo dus niet

1. Tijdstip

Wat is voor jou het beste tijdstip om te oefenen? Het moment voor school en voor het slapen gaan is voor veel leerlingen het meest productief en rustig.
Bedenk ook: vaker kort oefenen is beter dan één keer lang, en regelmaat zal je helpen! Je kan je ouders vragen je te helpen herinneren, maar met die smartphone in je broekzak is het ook heel makkelijk een dagelijks oefenalarm in te stellen!

3. Geen Losse Blaadjes

Zorg dat je muziek georganiseerd is! Je speelt uit boeken, maar ook van losse blaadjes. Om chaos te voorkomen: gebruik een plakboek! Zo blijven de blaadjes heel, de hond eet ze niet op, je kan ze altijd vinden en je verzamelt een mooie serie boeken. Leuk voor later!

Maar zo!

1
2
3
4
5
6
7
8
1

Een kruk of stoel met de juiste zithoogte en zonder armleuningwoood-lily-kruk full32392958 1452882-poef-katja-1

2

Pak je gitaar na de les meteen uit en zet hem in de staandaard

3

Zorg dat je boeken op je standaard staan. Klaar om ze te gebruiken.km-lessenaar-deluxe-vouwbaar-blad-3-delig-zwart

4

VoetbankjeFoldable-Anti-Slip-font-b-Guitar-b-font-Foot-Rest-font-b-Stool-b-font-Metal

5

Gitaarstandaard zodat je gitaar veilig staat, en je uitnodigend aan kan kijken!

6

Zet je lesboeken het liefst op je lessenaar klaar om ze te gebruiken

7

Een potlood om aantekeningen te maken

8

Een glaasje limonade omdat je dat verdient na een goede oefensessie!

2. Oefenplek

Zorg dat je een mooie “gitaarspace” hebt, waar alles uitnodigend klaar staat om fijn te spelen! Kies een plek in huis waar je vaak en graag bent: de slaapkamer is misschien rustig, de badkamer klinkt het mooiste, en de woonkamer is gezellig!

4. Na de les

Staat je gitaar soms dagen op de gang op je te wachten? Pak je gitaar na de les meteen uit en zet alles klaar in je oefenspace! Een simpele maar hele effectieve tip!
Het is ook goed om direct na je les nog even (kort) te oefenen thuis.

5. Omgeving

De gitaarles is een belangrijk en leuk moment in de week, maar het echte werken waardoor je vooruit gaat verricht je thuis. De tips en hulp krijg je in de les en gitaar leren spelen doe je thuis achter je eigen lessenaar met de gitaar op je schoot. Speel eens voor je ouders voor of speel een stukje voor in de klas.!

Bron Anneloes van Hout