C.V.

De ontwikkeling van Frank Lamm:
van passie tot beroep

Frank Lamm is 11 jaar oud als hij zijn muzikale carrière aan de muziekschool te Waalwijk begint. Zijn passie: de gitaar. Na de middelbare school kan hij zich eindelijk fulltime op muziek gaan richten. Hij vervolgt zijn studie aan het Brabants Conservatorium en wordt daarin begeleid door Hein Sanderink. In 1996 mag Frank zijn diploma Docerend Musicus met lof in ontvangst nemen. Frank volgt diverse masterclasses, zowel in binnen- als in buitenland, bij o.a. Raphaëlla Smits (België), David Russell (Schotland), Roberto Aussel (Argentinië) en Laura Young (Canada). Als hij in 1998 het Diploma Uitvoerend Musicus behaalt, sluit Frank zijn studie aan het Brabants Conservatorium af. Tijdens zijn studie besluit Frank om samen met Peter Thissen in 1995 samen verder te gaan en hun uitvoerende ambities als duo vorm te geven.

Duolisme gitaarduo is geboren. Vanaf 1995 tot 2010 heeft Duolisme concerten gegeven binnen Nederland, maar ook in landen als Engeland, België, Duitsland, Turkije, Zwitserland, de Nederlandse Antillen, Maleisië, en Schotland. Oktober 2008 gaf het duo een masterclass ‘gitaarduo’ aan het conservatorium van Glasgow, Schotland. Augustus 2009 maakte het duo haar debuut tijdens de 18e editie van het Iserlohn Guitar Symposium in Duitsland.

Duolisme gitaarduo heeft 4 cd’s gemaakt, elk in een andere stijl, genaamd: La Guitarra Poética (2000), Ornamenten (2004), Retratos (2004) Dreams, Rest and Motion (2008), een album met Latijns – Amerikaanse muziek en een compositie die speciaal voor Duolisme geschreven is door de Engelse gitarist / componist Gary Ryan.

Frank is momenteel als solist werkzaam en heeft zijn eerste solo CD Garoeda (2011) gemaakt die het verhaal van het duo naar solist symboliseert. In april 2014 is er logisch vervolg op de eerste CD opgenomen namelijk PÄRT II deze CD is zoals alle andere opgenomen door John Taylor in Weston, Engeland. Frank speelt vooral nationaal maar was ook te gast in het internationale festival West Dean (2014) Engeland en maakte deel uit van het leraren team.

Als internationaal gitaarsextet bracht de Gitaarsalon Roadshow opgericht in 2014 het publiek op eigenzinnige manier in aanraking met de onuitputtelijke klankrijkdom van de klassieke gitaar: het instrument dat zo veel verschillende muziekstijlen en culturen met elkaar verbindt. 3 vrouwen, 3 mannen, en een twintigtal gitaren van ukelele tot contrabas-gitaar. Muziek, met het verhaal daarachter. Frank heeft hier tot het eind 2018 met veel plezier in gespeeld.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend gitarist heeft Frank zijn eigen Gitaar Praktijk in Loon op Zand en geeft les aan het Centrum voor de Kunsten het Pieck in Drunen en werkzaam aan het Kunstencentrum Waalwijk. Docent methodiek bij Fontys Academy of Music & Performing Arts was Frank van 2016 t/m 2018. Daarnaast ook nog een half jaar Hoofdvakdocent gitaar waarin hij twee studenten naar het eindexamen heeft begeleid en andere naar het overgangsexamen voor het volgende jaar. Hoofdvakdocent gitaar bij het Young Musicians Academy Klassiek Tilburg Fontys

Frank Lamm

1995-2023

Duolisme

1995 tot 2010

Gitaarsalon Roadshow

2014 tot 2018

Band

2019 tot heden